Nieuwsbrief, winter 2014

Roosendaal, januari 2014

-Een moeilijk jaar-

Na een moeilijk jaar, vanwege ernstige ziekte, ben ik nu gelukkig weer zover hersteld dat ik met groot enthousiasme begonnen ben met de voorbereidingen voor een nieuwe zendingsreis naar de Molukken (district MBD).

We willen in 2014 een drinkwaterproject helpen realiseren op het eiland Luang in het vissersdorp Luang Barat. Besteld zijn inmiddels 3 polyester drinkwatervaten van elk 10.000 liter. Zo’n 100 zakken cement en de offerte van twee machines die elk 100 liter drinkwater per uur uit zeewater produceren is binnen. Dan hoort daar ook nog een dieselaggregaat bij die minimaal 2.000 watt kan leveren en het nodige pijpmateriaal.  Het zal een hele klus worden om al die spullen, voor onze komst op dat ver afgelegen eiland te krijgen. Zodra de plaatselijke bevolking het voorbereidende logistieke werk klaar heeft hopen we te vertrekken. De apparatuur komt te staan in een nieuw te bouwen ruimte van 3 bij 4 meter. Hiervoor moet eerst een betonnen vloer gestort worden. Van het gehele bedrag wat we voor dit project nodig hebben is ongeveer de helft binnen, genoeg voor 1 watermaker. De 2e watermaker die volop mee gaat draaien, maar ook als backup dienst zal doen is nog niet voldoende gefinancieerd. Daar komen we nog zo’n 8.400,- euro voor tekort. Als u kunt, wilt u ons dan hiermee afinancieel helpen s.v.p.?

De liefde van Christus dringt ons:

Gebed en bemiddeling voor hulpbehoevende verstotelingenLaatst las ik in mijn Bijbel dat prachtige gedeelte uit I Joh. 3:11 – 4:21 het gaat over elkaar liefhebben en dat God liefde is. Het sluit af met (4:21) “we hebben van Christus dan ook dit gebod gekregen: Wie God lief heeft moet ook zijn naaste liefhebben”. De liefde van Christus dringt ook ons om onze Molukse geloofsgenoten en alle andere naasten op Luang Barat te gaan helpen, want we hebben met eigen ogen hun nood gezien. Ook op medisch gebied gaan we helpen.

 


Dank en gebedspunten:

Overleg en instructie Australische hulpverleners Prediking op afgelegen eilanden
Uitdelen voedsel Verspreiding christelijk studiemateriaal