SIZ Nieuwsbrief - Zomeruitgave 2014

Wat zongen ze prachtig

-Ontmoeting in Arnhem-
We  werden enkele maanden geleden uitgenodigd in Arnhem om te vertellen over onze  plannen om belangstellenden een
basis zeilopleiding aan te bieden bij de pas opgerichte Zeezeilschool Maluku. Speciaal voor degenen die graag in de
toekomst een bezoek zouden willen brengen aan de Molukken en daar op de kleine en verafgelegen eilanden met de bevolking en hun cultuur kennis willen maken wordt die mogelijkheid geboden.

 Er kwamen op de kennismakingsavond mensen die familie hebben op o.a. de Kei eilanden, Seram en nog diverse andere Molukse eilanden. De muziekgroep uit Tiel zong een aantal prachtige geestelijke liederen waarin God lof, dank en eer werd gebracht. Als reactie op deze avond mochten we inmiddels enkele mensen verwelkomen aan boord van de Siloam. Zoals je kunt verwachten brachten ze rijst en overige pittige spijzen mee aan boord en moest er na de les natuurlijk goed worden gegeten. Gelukkig was er ook echte aandacht voor de lesstof niet alleen theorie maar ook praktijk. De eerste Molukker die slaagde na de 12 daagse opleiding was Lucas. Knopen leren leggen, scheepstermen leren, basisbeginselen van het navigeren, sluizen in en uit varen, zelf achter het roer en overnachten op het eiland Bastiaan de Lange plaat in het Veerse Meer en natuurlijk ook veel over de veiligheid aan boord. Vooral koersen uitzetten  en kaartlezen viel lang niet altijd mee. Maar de doorzetter behaalde een ruim voldoende op het examen. Zeker een felicitatie waard!

Nu iets over   onze betrokkenheid bij de hulpverlening in dusun Siahari in Noord Seram. We konden helpen met een medische hulp actie in noord Seram.
Op 17 juni vertrok een team van 14 personen vanuit de Bijbelschool STTEMA op het eiland Ambon. Hun bedoeling was de mensen uit een dusun in Siahari medische  zorg verlenen. Dat is gelukt maar ging zeker niet zomaar. Zo'n kleine 200 mensen kregen medische zorg ook ontstond er openheid voor het evangelie bij deze animistische mensen.
Na afloop werd er door velen om gebed gevraagd. Lees het aangrijpende reisverslag van de zendelinge Donna Brown waar we mee samenwerken. Vreselijk om te horen dat een van de 14 helpers met spoed naar huis moest omdat haar jongste kind door een hond was gebeten die hondsdolheid had waarna het kind gestorven is.

Bij het lezen van haar reisverslag denkt u waarschijnlijk hoe bestaat het dat dit allemaal nu nog mogelijk is. Wat is de situatie op Seram toch totaal anders dan in Nederland. Het is dankbaar werk om onze medemensen daar te kunnen helpen door liefdevolle aandacht en zorg. Dank ook voor uw betrokkenheid en meeleven met het werk vanuit onze stichting.

Namens het bestuur:

Paul Pouwelse


  1. Colofon:  Stichting Indonesia Zending, Moriondijk 14, postcode: 4706 LE  Roosendaal
  2. E pouwelse.indonesiazending@ gmail.com.   Telefoon: 06-15861475
  3. IBAN:  NL04ABNA0431678715.     BIC: ABNANL2A.   K.v.K. 41048122
  4. Wanneer u ons werk wilt steunen is het goed om te weten dat onze stichting een afdeling van de VPE is en derhalve onder de ANBI regeling valt. Hierdoor zijn uw giften belasting aftrekbaar. Wanneer u een gift overmaakt schrijft u er dan bij voor welk doel u schenkt b.v. "zendingsreis 2014", zendingsboot, drinkwater project Luang Barat, Bijbelschool Ambon, Pionier werkers of algemeen. Langs dn wij u vragen om gebed zodat we bij alles wat we ondernemen vooral Gods leiding en bedoeling mogen verstaan en Zijn bescherming mogen genieten.
  5. We willen al onze sponsors van harte bedanken voor hun gebed en of financiële steun. Ook onze thuisgemeente de EGR in Roosendaal.